Info comuna

Info primarie

Documente publice

Evenimente

Cauta

Pentru a face o cautare pe site, scrieti unul sau mai multe cuvinte si dati click pe "Cauta" :

Webmaster : VortexInfo SRL

Informatii utile

Anunturi

Intrebari si raspunsuri

Acte necesare

Trafic pe site

 • RELATII CU PUBLICUL > ACTE NECESARE
  Acte necesare pentru inregistrarea tardiva a nasterii
  Competenta: Primaria unde a avut loc nasterea

  Conditii si procedura
       - In situatia in care cel nascut nu a implinit varsta de 1 an, sau in cazul copilului nascut mort si neinregistrat in termen de 3 zile de la data nasterii. In aceasta situatie inregistrarea nasterii se face cu aprobarea primarului localitatii unde s-a produs nasterea pe baza declaratiei facute de catre persoana care declara nasterea, din care sa rezulte motivele intarzierii declararii nasterii, anexandu-se eventual acte justificative.
       - In situatia in care cel nascut a implinit varsta de 1 an de la data nasterii.
  In aceasta situatie inregistrarea nasterii se face numai in baza hotararii judecatoresti definitive si irevocabile, privind incuviintarea inregistrarii tardive, care trebuie sa contina toate datele necesare inregistrarii. Mai sunt necesare :
      - certificatul medical constatator al nasterii intocmit pe formular-tip, care va trebui sa poarte numar de inregistrare, data certa, sigiliul unitatii sanitare, semnatura si parafa medicului
      - certificatul de nastere si actul de identitate al mamei si al declarantului, daca nasterea nu este declarata de mama
      - certificatul de casatorie al parintilor copilului (daca sunt casatoriti) ; sau dupa caz, declaratia de recunoastere semnata de ambii parinti in cazul in care copilul este rezultatul concubinajului dintre mama si tata (declaratia se da in fata ofiterului de stare civila si din ea trebuie sa rezulte numele si prenumele pe care il va purta copilul)
      - daca parintii nu se inteleg cu privire la numele de familie si prenumele copilului, va decide prin dispozitie primarul localitatii unde se inregistreaza nasterea.
  31.01.2008

  rasuceni.infoprimarie.ro salcioara.infoprimarie.ro ulmu.infoprimarie.ro www.primariavidravn.ro www.ojcabistrita.ro copaceni.infoprimarie.ro