Info comuna

Info primarie

Documente publice

Evenimente

Cauta

Pentru a face o cautare pe site, scrieti unul sau mai multe cuvinte si dati click pe "Cauta" :

Webmaster : VortexInfo SRL

Informatii utile

Anunturi

Intrebari si raspunsuri

Acte necesare

Trafic pe site

 • RELATII CU PUBLICUL > ACTE NECESARE
  Eliberarea la cerere a certificatului de stare civilă
  Cererea pentru solicitarea unui nou certificat de stare civila se depune de catre solicitant la primaria unde a fost inregistrata nasterea, casatoria sau decesul, mentionand imprejurarile in care acestea au disparut, au fost distruse, pierdute etc.

  Pentru eliberare sunt doua situatii :
       - situatia in care solicitantul domiciliaza sau are resedinta in localitatea a carei primarie detine actele de stare civila ale solicitantului. In acest caz se respecta conditiile conform procedurii.
       - situatia in care solicitantul domiciliaza sau are resedinta in alta localitate a carei primarie nu detine actele sale de stare civila. In acest caz solicitantul poate depune cererea la primaria localitatii in care domiciliaza urmand ca ofiterul de stare civila sa faca demersurile necesare obtinerii certificatului.


  Privind persoanele indreptatite sa solicite eliberarea certificatelor de stare civilă:
  Certificatul de nastere se elibereaza numai titularului actului, pe baza de buletin de identitate, carte provizorie sau pasaport ;(pentru minorii care nu poseda buletin de identitate, precum si pentru cei pusi sub inierdictie, certificatul de nastere, se elibereaza parintelui sau reprezentantului legal.)

  Certificatul de casatorie se elibereaza unuia dintre soti, iar pentru motive intemeiate, ambilor soti.

  Certificatul de deces se elibereaza persoanelor indreptatite, care justifica motivele pentru care le solicita, respectiv sotul supravietuitor, fiului sau fiicei persoanei decedate;

  In cazuri deosebite (persoane grav bolnave netransportabile, internate in unitati sanitare si de protectie sociala etc.) se elibereaza certificate de nastere sau de casatorie si altor persoane, cu aprobarea primarului. Persoanele cu domiciliul sau cu resedinta in strainatate, a caror nastere si/sau casatorie a fost inregistrata in Romania, pot solicita eliberarea certificatului de nastere/casatorie si prin imputernicit ,cu procura speciala. Toate certificatele se elibereaza pe baza buletinului de identitate a solicitantului.


  31.01.2008

  rasuceni.infoprimarie.ro salcioara.infoprimarie.ro ulmu.infoprimarie.ro www.primariavidravn.ro www.ojcabistrita.ro copaceni.infoprimarie.ro